neljapäev, 3. detsember 2015

Viimased uudised

Kolga piirkonna külade initsiatiivgrupi tegevuseesmärk on tänaseks täidetud. 01. detsembril 2015 kinnitas Veterinaar- ja Toiduamet käskkirja muudatuse, millega Kolga metskond 15 kinnistu arvati välja katkusigade võimalike matmispaikade nimestikust.

Pühapäeval käisime ajalehe “Harju Elu” ajakirjanikuga matmispaiga asukohas. Käesoleva nädala algus möödus veel tegusalt - esmaspäeva hommikul saadeti Kuusalu vallavalitsusele märgukiri, teisipäeval käisid initsiatiivgrupi esindajad R. Ainlo, K. Koivistoinen ja T. Kehlmann volikogu kogukonnakomisjoni koosolekul võttes sõna Kolga matmispaigaga seotud teemal ja jagades infomaterjale, kolmapäeval osalesid A. Heinver ja R. Ainlo volikogu keskkonnakomisjoni koosolekul.

Seoses tegevuseesmärgi saavutamisega lõpetab Kolga piirkonna initsiatiivgrupp tänasest aktiivse sekkumistegevuse jäädes jälgivale positsioonile seakatku temaatika osas nii kohalikul kui ka riigi tasandil. Vihjeliin 537 61399 jääb avatuks. Kuusalu Vallavalitsus jätkab tööd selle nimel, et alandada valla alternatiivse võimaliku matmispaiga staatust riiklikult kohaliku tähtsusega matmispaigaks ja vähendada selle planeeritavat mahtu 700 tonnile. Et katkutõrje teema osas on palju lahtisi otsi ja küsimusi, siis loodame kõikide ametkondade edasisele hoolsale tööle.

Täname Kolga piirkonna külade elanikke toetuse eest, mis andis meile nii vajalikku motivatsiooni! Täname Eesti rahvast, kes meile kaasa elasid! Täname Kuusalu vallavalitsust, kes meiega koostööle asus! Täname Veterinaar- ja Toiduametit, kes kodanikualgatust võrdse partnerina tunnistas!

Rahulikku advendiaega soovides,

Kolga piirkonna külade initsiatiivgrupp
Raido Ainlo
Krista Allik
Pille Hallika
Andres Heinver
Janne Kerdo
Kristel Koivistoinen
Emil Rutiku
Kersti Tunger
Erki Vaikre






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar