reede, 27. november 2015

Kokkuvõte nädalast 23-29.11

Esmaspäeva õhtul toimus Kolga piirkonna külade initsiatiivgrupi töökoosolek eesmärgiga ära hoida   katkutõrje käigus hukatud sigade matmispaiga rajamine Kolgasse, Lahemaa rahvuspargi piirile. Konstruktiivses tööõhkonnas töötati välja edasine tegevuskava, operatiivplaan eriolukorra tarbeks ja määrati tegevuste eest vastutajad.

Tegevusplaani esimeses etapis loodi sise- ja väliskommunikatsioonikanalid. Teisipäeval alustas tööd vihjeliin telefonil 537 61399, kuhu on oodatud tähelepanelike kaaskodanike teated kavandatava matmispaiga kinnistu piirkonnas toimuvatest võimalikest kaevetöödest või vastava tehnika liikumisest. Kolga kandi elanikele ja avalikkusele teabe jagamiseks loodi blogikeskkonnas veebileht “EI katkusigade matmispaigale Kolgas / Puhta Lahemaa nimel”.

Kolmapäeva hommikul käis initsiatiivgrupi esindaja R. Ainlo Kuusalu Vallavolikogu koosolekul ja esitas arupärimise vallavalitsuse senise tegevuse kohta Kolga matmispaiga küsimuses. Kolmapäeva õhtul toimus Kolga Rahva Majas kuukoosolek, kus initsiatiivgrupi esindaja A. Heinver rääkis hetkeolukorrast ning tutvustas avatud vihjeliini ja värsket veebilehte.

Eelneval nädalal saatsid Kolga piirkonna külad külavanemate poolt allkirjastatud pöördumise Veterinaar- ja Toiduametile. Tulenevalt pöördumises nimetatud juriidilistest ja keskkonnakaitselistest asjaoludest, millele Kolga matmispaiga valikul ei ole tähelepanu pööratud, on Veterinaar- ja Toiduamet 23.11.2015 pöördunud Kuusalu Vallavalitsuse ja Keskkonnaameti poole uute seisukohtade saamiseks. Seisukohti oodatakse hiljemalt 30. novembriks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar